Är du och dina polare på besök i Göteborg i sommar? Undrar ni hur ni ska spendera en utekväll på bästa sätt? Här kommer en beskrivning av hur ni ska lägga upp kvällen så den blir optimal.

Börja med en middag i Göteborgsstil

Är man på västkusten under sommaren måste man passa på att äta skaldjur! Som bekant finns Fiskekyrkan i Göteborg och här finns alltid dagsfärska skaldjur att köpa med sig. För de som önskar hitta en härlig plats utomhus att sitta på rekommenderas att åka till Röda Sten som ligger vid hamninloppet. Här kan man duka upp en picknick på bryggan och kolla på solnedgången och på båtarna som kommer in och ut från hamnen och havet. För att ta sig till Röda Sten får man ta spårvagnen till Klippan. Efter middagen kan man fördelaktigt välja att åka Älvsnabben in till staden igen. Om vädret tillåter är det underbart härligt att sätta sig på takvåningen på båten och se staden från vattnet. Båten kan man kliva av vid Stenpiren eller vid Lilla Bommen.

En drink utomhus med härlig stämning

Från båthållplatsen kan man promenera eller åka spårvagnen vidare till innerstaden. Ett ställe som är populärt för en fördrink eller ett glas bubbel är uteserveringen på Storan. Hit kommer människor i alla åldrar, oftast med en medelålder runt cirka 25 år, för att njuta av en kväll i Göteborg stad.

När det är dags för glas nummer två kan man genom att gå några hundra meter nå Poseidon och Götaplatsen. Högst upp på Götaplatsen finns Bar Himmel. På Bar Himmel sitter man utomhus och ser ner över avenyn. Detta är en perfekt plats att hänga på fram till nattklubbarna börjar öppna, härifrån ser man hur Avenyn börjar fyllas upp på kvällstid. På Avenyn finns en hel del fastigheter att investera i för den som är intresserad, läs mer om detta på tessin.com/sv/ och se vad du kan investera i.

Nattklubb i Göteborg

När man väl är på Avenyn är man i händelsernas centrum. På denna breda gata finns nattklubbar till höger och vänster. Det populäraste för de som är omkring 25-30 år är ställen som Push, Lounges, Eight och Park Lane. Klubbarna ligger på några hundra meters avstånd och för den som vill testa på dem allihopa räcker det med att gå någon minut för att nå dem. För att komma in på samtliga klubbar behöver man vara uppklädd och inte allt för förfriskad. Den som är en riktig nattuggla borde spara Park Lane till sist då denna klubb har öppet till kl 05.00 på morgonen, i alla fall på lördagar. Och sist men inte minst, glöm inte nattamaten på Kebaberian mitt på avenyn innan det är dags att gå hem!