I Menton, Frankrike, kan man idag finna den för tillfället bäst rankade restaurangen i världen, Mirazur. Med utsikten över den fransk-italienska kusten, en egen trädgård och en fantastiskt modern och artistiskt inredd matsal är Mirazur ett måste för den som reser längs Frankrikes östkust. Barn under 10 år är inte tillåtna på restuarangen, så om det ska vara barnkalas så bör det bokas på en annan resturang. Maten på Mirazur inspireras av kocken Colagrecos argentinska ursprung tillsammans med den franska Rivierans utbud av färska råvaror. I och med att Menton ligger väldigt nära havet så erbjuder restaurangen en rad utsökta fisksorter och kaviarer. De mest hyllade rätterna på restaurangen innehåller allt från saltade rödbetor från restaurangens egen trädgård tillsammans med kaviarsåser, ägg från deras egna höns, rökt ål och en potatisbrioche med ägg och vit tryffel. Mirazurs ”perfect-for-sharing”-bröd är kryddat med ingefära och serverat tillsammans med en dikt av Pablo Neruda. Restaurangens ”standout dish” är squab tillsammans med stavat korn och vilda jordgubbar tillsammans med stavat och vilda jordgubbar. Mirazurs meny beskrivs som en sensorisk och gränslös resa genom restaurangens signaturskapelser, inspirerad av dess kulinariska rötter. Denna meny erbjuds till gästerna för €260 per person och innehåller nio olika rätter. Den andra överraskningsmenyn är Eveil des Sens, vilket på svenska översätts till Känslornas Uppvaknande. Denna meny beskrivs som ett kulinariskt möte av årstidernas egna rytm. Denna meny kostar €160 per person och innehåller 6 olika rätter.

2009 debuterade restaurangen på World’s Best Restaurants-listan som nr. 35 och firar nu under 2019 tio raka år på listan med denna förstaplacering. Tillsammans med förstaplats rankingen så har restaurangen i år även blivit tilldelad sin tredje Michelinstjärna. På sociala medier har restaurangen informerat sina följare att dessa utmärkelser kommer att firas med en utbyggnad av både ett nytt middagsrum och utbyggnad av deras redan enorma trädgård.

Två år efter att Mirazur öppnades började restaurangen att odla dess egna grönsaker. Idag har restaurangen tre trädgårdar som förser Mirazur med alla grönsaker, frukter och rotfrukter. Trädgårdarna odlar inhemska grönsaker tillsammans med vissa Latinamerikanska växter. Nyligen har Mirazur påbörjat ett nytt projekt där man odlar utrotade och hotade arter för att under ett senare skede kunna plantera dem där de en gång i tiden växte fritt.

Restaurangen har för tillfället två lediga tider under hela året 2020. Det bästa sättet att reservera ett bord på Mirazur är att planera sitt besök långt i förtid, i detta fall ett eller två år innan.

Den argentinska kocken Mauro Colagreco flyttade till Frankrike som en ung tjugoåring och han jobbade där tillsammans med den världskände kocken Bernard Loiseuau tills hans sorgliga död 2003. Han jobbade senare tillsammans med Alain Passard på restaurangen Arpége och Alain Ducasse på det exklusiva hotellet Plaza Athénée. 2006 flyttade Colagreco till Menton där han samma år öppnade Mirazur.