Tanken att restaurangbesöket ska fortsätta in i natten är inte ny och många är de restauranger som drivit nattklubbar. Ibland kan matens kvalitet vara av sekundärt intresse för etablissemanget medan ägarna andra gånger satsar stort på såväl god mat som bra klubbar.

Público

Här lägger man lika mycket fokus på maten som på musiken och det latinamerikanska går igen i allt personalen tar sig för. Mat dryck och elektroniska toner förenas i skön harmoni. I sann latinamerikansk anda så ska rätterna delas familjärt kring bordet och man kan som besökare förvänta sig mycket hetta och kryddblandningar. Naturligtvis serveras drinkarna i samma stil och atomsfären är kontinental och avslappnad. För den som önskar att göra sig av med de förtärda kalorierna genom dans på Público så kan den sista middagssittningen rekommenderas.

The Soap Bar

Prisvärd, god och hemlagad mat, bar och nattklubb är The Soap Bars koncept. Med varierad musik, olika DJs och generösa öppettider så lockar klubbens hemtrevliga miljö många att bli stammisar. Läget invid Stureplan är superbt och det är lätt att slinka in på en drink innan föreställningen på Kungliga Dramatiska Teatern.

Kåken & Restaurang Niklas

Kåken är ett hipsterhak beläget på Restaurang Niklas. Njut av en god måltid i restaurangen och leta dig sedan fram genom densamma för att hitta till det sköna barhänget som råder fyra dagar i veckan. Kåken utsågs för ett par år sedan av Condé Nast Traveller till en av världens bästa barer och det kan bero på den prisbelönta cocktailbaren. Restaurangen serverar mat inspirerad av länder runt om vår jord, även Sverige.

Musslan

Som namnet antyder så serveras här främst skaldjursrätter men vad det inte avslöjar är att maten serveras i harmoni med bra, modern musik. Tisdag till lördag så bjuder olika DJs in till olika klubbar på Musslan och musiken varierar. Då klubbarna drar igång klockan 21.00 så kan det vara värt att boka ett något senare bord för att stanna kvar en stund.

Kasai

En modern japansk middagsklubb med olika avdelningar för olika matkoncept plus en dinnerclub. Den sistnämnda har en scen i mitten där såväl underhållning som mat tar plats. På “Kasai” njuter du av en unik sushi roll eller en het Tobantoast, en kreativt kreerad cocktail och underhållning i form av dans, akrobatik, musik eller spel och för att hitta den absolut bästa platsen för dig och ditt sällskap rekommenderas ett besök på Kasai.