Sommar = utomhusservering!

Mälarpaviljongen

Med ett härligt trädäck, en förförande utsikt över Mälaren och god mat så är detta en favorit för många. Öppen från dag till tidig natt så kan man också slinka förbi på en fika. Denna grönskande oas invid Norr Mälarstrands promenadstråk utsågs 2013 till vinnare i “Best Neighborghood restaurants in the world”.

Thaiboat

På Södermalm, med utsikt över Hammarby Sluss, kan man med sand mellan tårna njuta av thaimat och en vacker solnedgång. Sedan år 2003 så har Thaiboat legat på kajplats 301 och samlat på sig många stammisar.

Supper Gården

Supper finns idag på Tegnérgatan i Stockholm, Åre och Visby. Om sommaren så finns också Supper Gården på Norra Bantorget i Stockholm city. Sommarfilialen bjuder på spännande smaker vilka serveras i mindre rätter som i sann latinamerikansk anda kan delas kring bordet.

Hallwylska Palatset

Det hänförande privata palatset från slutet av 1800-talet står stolt men lite okänt på Hamngatan i Stockholm. Dagtid bjuder man på guidade turer, kvällstid på god mat. Restaurangen huserar på palatsets innergård men är täckt av enorma segeldukar vilket tillåter till utevistelse oavsett väder.

För fler tips om uteserveringar i Stockholm och runt om Sverige, se gärna White Guides lista.