De som älskar att vara ute i nattvimlet vet hur underbart det kan vara när man har sina allra bästa vänner runtomkring sig, när musiken pumpar och natten aldrig verkar ta slut. Men de flesta vet nog också hur rörigt och stökigt det kan bli ute i nattlivet. Vi har de bästa tipsen för dig som ska ut och klubba!

Undvik stök i garderoben

Ta reda på om klubben du ska till har garderob eller inte, och vilket typ av garderob som finns. På vissa klubbar som lovar att ha garderob kanske det visar sig att de inte har det alls. Om man då har väldigt fina ytterkläder som man behöver hänga av sig så kan det bli lite jobbigt. Det är då bättre att ta med sig lite enklare ytterkläder som man kan lägga i något hörn eller bära med sig i en mindre väska.

Spara på ditvägen, lyxa till det på hemvägen

Att åka kollektivtrafik till festen är väl oftast inget problem. Det kan snarare vara mysigt att åka tillsammans och prata på vägen, och uppleva något av lördagsstämningen på stan. Men på hemvägen när man är trött så kan det faktiskt vara skönt att ta en taxi eller ringa sin privatchaufför för att ta sig hem.

Ha respekt för de som dansar och knuffa dig inte fram till scenen med armbågar och handväskor. Lämna gärna otympliga jackor och väskor i garderoben, så spar du på dina klubbkamraters tålamod när det är trångt. Att dansa kring väskhögar är visserligen ett ganska beprövat fenomen, men högarna tenderar till att ta upp halva dansgolvet till slut. Det är mycket roligare med ett stort, fritt och rörligt dansgolv där alla får plats. När du behöver ta dig fram, vänta tills det uppstår en lucka, håll in armar och ben och om du måste tränga dig förbi, lägg hellre en lätt hand på personens axel som en signal så att hen har en chans att flytta på sig.

Varannan vatten

Det här är ett klassiskt gammalt knep som inte kan sägas för många gånger. Varannan vatten, varannan drink så att du inte blir för berusad. Det är lätt att bli törstig i värmen och när halsen blir skrovlig av allt skrikande när man försöker prata med varandra i en högljudd miljö. Men tänk på att rent vatten inte ersätter vätskeförlusten, utan ta gärna en Resorb eller liknande vätskeersättning när du kommer hem.

Förbered med energi

Om du ska dansa hela natten kommer du garanterat att bli hungrig fram mot småtimmarna. Ta med dig energibars, bananer eller energidryck så att din kropp inte går på tomgång. Att ta med en banan eller två in på klubben brukar oftast vara okej. Det kan vara svårare att ta med dryck in så räkna inte med att få ta med dig energidryck eller proteindrink, även om det ibland kan tillåtas.