För bara några år sedan så var Stockholm helt öde under midsommar. “Alla” försvann iväg till sina lantställen eller ut i skärgården och de stackarna som inte hade några planer fick vackert äta mat hemmavid eller trängas med turisterna på Skansen då alla andra ställen hade stängt. Så är det som tur inte längre och Nöjesguiden guidar till flera restauranger som håller öppet.

Sturehof

Denna institution i Stockholms krogliv. I över ett sekel så har restaurangen haft sin adress på Stureplan – faktiskt så tog det sin början redan år 1897 under namnet “Malta”. 1905 så ändrades namnet och idag så välkomnar man sina gäster till god mat och dryck från tidig förmiddag till sen natt, sju dagar i veckan, alla dagar om året.

Mr French

På anrik svensk mark, i Gamla stan, så serveras traditionell fransk mat. Några av de gamla kungarna lär vända sig i sina gravar men såväl stockholmare som turister låter sig väl smaka av en internationell crossover och ett stort skaldjursutbud.

Berns

Asiatiskt på midsommar? Absolut – Berns Asiatiska håller öppet! Utöver den asiatiska maten så bjuds här på en välkomponerad cocktailmeny, en diger vinlista och en elegant miljö med tunga kristallkronor.