I vintras så var det 40 år sedan nattklubben After Dark slog upp sina portar på David Bagares gata och bjöd stockholmarna till en ny typ av nattklubb – en gayklubb! Det var första gången som detta annonserades så tydligt, tidigare hade det varit i mer förtäckta ordalag. Tre kvällar i veckan så bjöds det på dragshow och det Sergio Campogiani som låg bakom satsningen tillsammans med Christer Lindarw, Lasse Flinckman och Klaus Stahl.

Klubben gick bra redan från start. En av anledningarna var att Alexandra’s stängde strax efter att After Dark öppnat och en annan att Kvällsöppet, det populära TV-programmet, gjorde ett inslag om “karlar som klär ut sig till kvinnor”. I studion fanns After Darkensemblen och man visade bandade delar av showen. TV trodde att de skulle bli nedringda och utskällda men istället så undrade folk var man kunde köpa biljetter till showen.

Något som ökade på populariteten var att man här välkomnade alla, oavsett sexuell läggning, vilket snabbt gav en mix av människor som hade roligt ihop. Att SVT sedan visade en hel After Darkföreställning gjorde inte saken sämre – det blev okej att vara gay.

Klubben blev så populär att den fann sig tvungen att flytta och ny adress blev Börsen där den blev kvar till det att en annan dragshow tog vid – Surprise sister med Babsan.