Något som lockar många matentusiaster är annorlunda restauranger. Det finns en hel del ställen runt om i världen som är omtalade, och här i Sverige har vi en del guldkorn. I huvudstan finns några väl omtalade och definitivt udda ställen som jag provat. Om du verkligen älskar vitlök så kan du äta på ett ställe där du får vitlök i precis allt. Eller har du undrat hur det är att vara blind? Då finns det ett ställe där du får en matupplevelse i en miljö där det just känns som att du är blind. Det mesta kan man nog hitta idag, och är du riktigt äventyrslysten så kan du kanske prova på att äta en god måltid vid ett bord som svävar extremt högt upp i luften.

Varför behöver det vara annorlunda?

Människan är ofta på jakt efter något nytt. Vi vill upptäcka, utmanas och uppleva. Idag finns det få saker som förvånar oss utan istället lockar oss. Vad sägs om en gigantiskt restaurang under vatten? Det är just nu på gång i Europa efter att endast ha funnits i andra delar av världen och hur häftigt är det inte att avnjuta en matbit medan man har utsikt över livet under ytan? Detta är absolut inget för den som har klaustrofobi eftersom känslan av instängdhet kan förekomma. Jag skulle nog inte klara av att äta under vatten. Gissningsvis är detta något som kommer kräva att du är i väldigt god tid med att boka bord då folk från hela världen vill uppleva detta. Kanske kan man om man har tid över ha som plan att testa alla undervattensrestauranger runt om i världen för att jämföra vilken som gav mest upplevelse både i mat och miljö.

Kan man hitta kärleken på udda ställen med?

Något som skulle vara väldigt häftigt är att bli medbjuden eller bjuda med en dejt på en udda restaurang. Man kanske först ska försäkra sig om att personen är öppen för att prova nya saker, men det blir ju helt klart en annorlunda dejt. Det är inte heller speciellt ovanligt att man hänger med varandra hem om allt flyter på väl. En sak att ha i tanken kanske är att läsa av personen även i miljöer som kan hetta till lite? Om jag som är den äventyrslystna och har dragit med min dejt på en udda upplevelse så kanske jag inte ska slänga fram hela lådan med vuxenleksaker i första hand. Alla uppskattar inte hårda tag eller spexade leksaker direkt. Däremot kan det vara uppskattat med sexleksaker som är diskreta och även där kan man skapa en rolig och spännande upplevelse som ger ett bra avslut på dejten.