Swedish House mafia tog världen med storm och sedan dess har det dykt upp allt fler DJ-stjärnor som levererar musik till samhället. I takt med att världen förändras och blir allt mer digitaliserat uppfinns det även nya sätt att skapa musik på. När man jobbar som DJ är det enda man behöver en bra ton som klingar rätt i huvudet samt en dator. Att vara en DJ innebär inte att man behöver vara bra på att sjunga utan med hjälp av ett speciellt datorprogram kan man skapa melodier och manipulera röster. Konserter i dagens samhälle består allt oftare av en person som står framför sin utrustning och skapar häftiga toner med hjälp av melodier de själva har mixat ihop. Ibland använder de sig av redan kända låtar och gör en modernare mix för att den skall passa mer.

Skapa ett namn

Att arbeta som DJ är inte lätt då man själv måste göra sig ett namn. Först behöver man köpa utrustning och sedan behöver man skaffa sig ett kontaktnät. Nätverka är en av de viktigaste delarna när det kommer till att marknadsföra sig själv. Sociala medier är ett utmärkt sätt att sprida sin musik på och samtidigt uppmärksamma folk om vad man erbjuder för musik. Det tar tid att bygga upp ett namn och när man blivit en riktigt bra DJ kan man få större gig på nattklubbar och liknande event. Något som man också bör tänka på är hur man vill vara som DJ. Det finns olika typer av Dj-spelare där vissa fokuserar på att endast spela deep-house medan andra föredrar att spela låtar från veckans topplistor. När man bestämt sig vilken musikstil man vill spela är det lättare att hitta sin kundkrets och de branscher som efterfrågar just den musiken.

Olika typer av DJ

Etablerade DJ-spelare har ofta ett hektiskt schema med gig som tar plats på kvällar och helger. Många väljer att turnera runt i Sverige för olika gig på hotell eller större evenemang. Det gör att man ständigt är i rörelse och får vara beredd på att ta sig an en livsstil med sena nätter samt vara en del av krog- och festindustrin. Alla blir inte stjärnor över en natt och i början kan det vara kämpigt med lite sömn och låg budget. Ett extrajobb kan därför vara bra att ha och på Netjobs kan man hitta alla möjliga jobb i olika branscher. Att skaffa ett extrajobb är även ett perfekt sätt att marknadsföra sig själv på. Då skaffar man nya kontakter som eventuellt kan bli kunder eller att de kan förmedla informationen om ens tjänster vidare.