Få inrättningar är så beroende av sin stämning för att locka gäster som nattklubbar. Det spelar knappt någon roll vilken musik man spelar eller vilka drinkar man serverar i baren om

besökarna inte känner att det är en bra stämning i lokalen. Vad som är en ”bra stämning” kan självklart variera beroende på vem man frågar, och lyckligtvis har människor olika smak, vilket betyder att alla klubbar inte behöver vara likadana. Det är dock viktigt när man startar en klubb att man har en stämning i åtanke som man vill sträva mot, eftersom detta lyser igenom redan när man inreder klubben.

Om man till exempel vill ha en varm och intim känsla i klubben, kan man styra detta med inredningen genom att göra dansgolvet mindre, genom att använda sig av varma ljuskällor i klubben och genom att välja små bord som man måste sitta nära varandra runt. För att det inte ska kännas plottrigt är det då bäst att man har en liten lokal till att börja med. Man bör också välja varma toner på väggarna – grundtonen kommer att märkas även när belysningen är dämpad. Om du vill ha hjälp med att måla väggarna kan du kontakta Vimålar, som är en målare i Stockholm. Vill man satsa på en mer modern och exklusiv känsla i klubben ska man kanske snarare rikta in sig på vitt och metallictoner, samt ett stort, bubblande dansgolv där alla kan leva ut sin helgenergi.